Presso l'Azienda Agricola Zangirolami tutto il processo produttivo del riso è scrupolosamente controllato per offrirvi la garanzia di un prodotto di qualità certificata. Il riso viene coltivato, raccolto, essiccato e trasformato direttamente in azienda dove si effettua anche la vendita diretta.

The Paddy Field

During spring our paddies are prepared throughout several agrarian techniques to get the soil ready for following stage. From April we begin to sow. When the maturation is complete (From the second half of September) we begin to harvest and dry rice.


Once it is completely dries, the unrefined rice is stored in silos until waiting to be processed, our warehouses are certified to meet the hygienical requirements of HACCP legislation.


The Processing

Unrefined rice is processed throughout a set of mechanical and optical equipment, it is whitened and filtered with the plansichter to get rid of broken grains.


Just before its packaging phase it goes through the process of automatic optical selection in order to remove stained grains and ensure the best quality of the product.






Consortium of the Po Delta Rice Protection IGP

The Consortium of the Po Delta Rice IGP was founded in December 2012 by the commitment of the 12 founding members.

L'iter per il riconoscimento dell'IGP, fu avviato oltre 10 anni fa da un gruppo di aziende venete, a cui si affiancarono anche le principali aziende risicole ferraresi.

Il risultato raggiunto con la costituzione del Consorzio è il frutto di un lavoro di squadra che aggiunge un ulteriore tassello alla tutela e alla promozione del Riso del Delta del Po IGP.

Il Riso del Delta del Po IGP è il cereale appartenente alla tipologia Japonica, gruppo Superfino, nelle varietà Carnaroli, Volano, Baldo e Arborio.

The varieties Arborio, Baldo and Volano are suitable for the preparation of delicious risotto, timbales and rice balls while the Carnaroli is particularly suitable for prestigious haute cuisine.


The product marketed Riso del Delta del Po IGP is sold in vacuum pack, in bags suitable for food use by the variable weight of 0.5, 1, 2, and 5 kg that can be inserted into appropriate sized containers to the weight of the bag, which prevent the escape of the product before failure package.

News & promotions

Fondo Europeo Agricolo per lo Sviluppo Rurale
Adesione al PSR Regione Emilia Romagna, operazione 4.1.01, investimenti in aziende agricole in approccio individuale, Bando 2016, Interventi al fine di favorire l'adozione di sistemi di produzione innovativi quali agricoltura di precisione e sistemi di supporto decisionali ed al fine di incentivare la qualità dei prodotti, sostegno euro 61.400,00.

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